Як живе центр опіки “Дитячі Стежинки”: допомога та потреби.

  Пройшов майже рік з того часу, як команда “Дипломати” вперше познайомилася з керівниками та вихованцями центру “Дитячі стежинки”. Вони полонили наші серця: щирість, чесність, вдячність та відвертість! Саме з того моменту і почалася наша дружба та наша підтримка.

 
Команда організації "Дипломати" під час першого візиту до будинку сімейного типу "Дитячі стежинки" 

  Вернемось в минуле, і згадаймо як розпочалась наша дружба! Під час першої поїздки ми привезли вихованцям багато фруктів для підтримки імунітету взимку, та солодощів - для радощів. Окрім цього, той період нашого спільного життя припав на тотальні відключення електроенергії, тому цей факт ми також не оминули і привезли 300 літрів палива для генератора, що живив будинок під час “блекаутів”. Того дня, дітки провели нам екскурсію по своїх кімнатах, розповіли про життя та побут у будинку. Розставатися зовсім не хотілося і ми пообіцяли повернутися.

  В кожного з нашої команди в голові промайнула ідея - треба зробити свято. І вже через два тижні ми були в них з розважальною програмою, з аніматорами, хімічними експериментами та з новими подарунками. Але докладніше про це ви можете почитати в попередній статті на нашому сайті.

 

   Нещодавно, ми разом із Мар’яною Мамоновою, втретє вирушили до міста Великі Мости у заклад “Дитячі стежинки” із подарунками. Дітки отримали солодкі подаруночки, іграшки та необхідний одяг, а ми заряд бадьорості та енергії від ігор та спілкування з ними. Але в цьому матеріалі хочеться розповісти не тільки про подарунки та веселощі, а й про сам заклад, його невтомних працівників, глобальні потреби діток, які позбавлені батьківської турботи.

  Сам заклад був заснований 29 жовтня 2015 році. Ідейним натхненником цього неймовірного соціально – реабілітаційного центру опіки дітей виступив Микола Шагаров та дав йому назву «Родина Дитячі Стежинки». Головною місією закладу стала інтеграція малечі в їх біологічні чи прийомні сім’ї та їх усиновлення.

   За час існування 87 дітей пройшли соціальну реабілітацію та 63 дитини були влаштовані в різну форму сімейного виховання. Як розповів нам сам пан Микола: “15 дітей повернулися в свою біологічну сім'ю, 13 дітей були усиновлені, 12 дітей влаштовані під опіку, 17 дітей влаштовані в дитячий будинок сімейного типу (ДБСТ) та 6 дітей в прийомну сім'ю, 5 дітей влаштовані в інші заклади”. Для цього центру це колосальний результат. Навіть під час війни, працівники закладу не склали руки і завдяки їм ще 24 дитини були влаштовані в різну форму сімейного виховання. 

Одночасно, в будинку може проживати 32 дитини віком від 3 до 18 років, а у деяких випадках і до 23 років, якщо навчаються. На сьогоднішній день в дитячому центрі проживають 17 дітей, віком від 5 до 14 років.

Над тим, щоб забезпечити діткам побут, домашнє тепло та затишок, працює ціла команда турботливих та професійних людей: вихователі, кухарі, психолог, лікар, водій та працівник господарської частини. Всі діти шкільного віку навчаються в місцевій школі. 

  «Соціально – реабілітаційний центр опіки дітей «Дитячі Стежинки» дуже відрізняється від звичних державних установ, бо весь персонал працює над тим, щоб діти відчували справжнє сімейне, домашнє тепло та затишок. У вихованні та навчанні вони спираються на систему цінностей: любов, довіра, повага, індивідуальність, бо кожна дитина тут - особистість.

   Насправді, вихованці закладу забезпечені одягом, їжею, іграшками та всіма іншими побутовими предметами для розвитку та навчання. Але в складних сучасних реаліях життя, керівникам доводиться турбуватися ще й про безпеку мешканців будинку. Тому найголовнішим завданням наразі є облаштування бомбосховища, для збереження здоров’я та життя як дітей, так і працівників закладу. 

І є ще одна мрія у діток центру, якою з нами поділився пан Микола - це ігровий та спортивний майданчики на подвір’ї, щоб у сезон була змога більше та активніше проводити час на свіжому повітрі. 

 

Ми впевнені, що мрії збуваються і у цьому дитячому центрі опіки «Дитячі Стежинки» - станеться справжнє диво!

Наша команда “Дипломати” і надалі продовжує підтримувати цю неймовірну родину під назвою «Дитячі Стежинки». До чого закликаємо і всіх небайдужих, зробити донат можна за лічені хвилини на нашому сайті 

Давайте, у ці новорічні свята - разом подаруємо диво дітям!

 

 

Допомогти волонтерам: