Свято Різдва разом з рідними маріупольцями

Різдвяні та новорічні свята завжди нагадують казку і хочеться щоб саме у ці дні збувалися мрії і бажання. Особливо, коли це стосується дітей, бо вони повинні мати щасливе дитинство незважаючи ні на що. А ми, дорослі, можемо та повинні дарувати їм ті моменти радості навіть у найскладніші часи для країни.

 

Тому наша команда “Дипломати” вже другий рік поспіль разом з Мар’яною Мамоновою зустрічається з діткам та їх батькам із міста-героя Маріуполя, яких згуртували і опікуються наші партнери “Маріуполь у Львові”. Два роки тому, вони своїми силами почали шукати контакти тих людей, кому вдалося виїхати з міста Марії і дістатися Львова, а потім вже по ланцюжку передавалася інформація де і коли відбуваються теплі зустрічі одномістян. Ні для кого не новина, що Мар’яна працювала воєнним медиком у місті і тому, дізнавшись про створення такої організації не могла не завітати туди, а ми разом з нею. Так і розпочалася наша спільна допомога цим невтомним людям. 

 

Саме тому, у світле свято Різдва Христова, наша команда вирішила привітати маріупольських діток.  Приблизно за два тижні до Різдва “Дипломати” зв’язалися з капеланами організації щоб уточнити загальну кількість діточок і закупити для них подаруночки. А Мар’яна придумала та організувала додатковий збір подарунків в рамках проекту “Таємний Санта”. Ця класна ідея полягала в тому, що кожен небайдужий міг обрати дитину зі списку та відправити для нього сюрприз. Таким чином, ми отримали 64 подарунка, а 24 грудня, у Львівському палаці культури вручили їх діткам. Від себе, наша команда “Дипломати”, додатково закупила 120 солодких подарунків на суму понад 40 000 гривень та вітала всіх присутніх на святі. Ці щирі, непідробні емоції, які вирували на святі, були помітні на обличчях не тільки дітей, а й дорослих - для них був окремий подарунок. Засновники спільноти “Маріуполь у Львові” організували святковий концерт на якому виступали львівські співаки і танцювальні колективи. 

 

Завершила це чудове свято, завжди весела та позитивна Мар’яна Мамонова. Зі сцени вона привітала всіх присутніх маріупольців, рідних серцю містян, бо всіх спіткала одна участь - вимушено покинути свої домівки, своє рідне місто. Як на згадку про Маріуполь, Мар’яна зачитала слова з відомої пісні Alyona Alyona - “Маріуполь”:  

Я з потягу через перони 

Пішки пройдуся до моря 

А в парках шумітимуть крони 

А з Храму Петра гучно дзвонять 

Бо кожен знає де той перон і як звідти дістатися моря... 

 

 -“Та не час сумувати!” - зі сцени закликала Мар’яна, бо Маріуполь, це місто сильних людей! Людей, які підтримують один одного, допомагають і радіють всі разом! А це найголовніше, бо коли людина розуміє, що вона не одна, не одинока - здатна багато на що, здатна відростити крила як та пташка Фенікс! 

А наша команда “Дипломати” так само, як і Мар’яна, готова підтримувати та допомагати нашим партнерам, організації “Маріуполь у Львові” і всім маріупольцям та загалом, продовжуємо наш волонтерський шлях і попереду ще безліч добрих проектів, тому якщо у вас є можливість та бажання, приєднуйтесь! Наші актуальні проекти та збори описані на нашому сайті. 

 

 

 

 

Допомогти волонтерам: