Тисячі подяк та стимул працювати далі. Ділимось відгуками про нашу роботу

Організація “Дипломати” – це команда небайдужих українців, які з 2014 року працюють в напрямку підтримки міжнародного авторитету України як сильної, незалежної держави з багатою культурною, історичною й архітектурною спадщиною. Цей рік також є початком становлення українського волонтерського руху, який зробив нашу країну непереможною і робить її такою донині.  

Після 24 лютого 2022 року “Дипломати” змінили свій основний напрямок роботи і почали посилено розвивати благодійне крило. Було створено ряд благодійних проектів, в рамках яких команда відкрила збір коштів для допомоги людям та всім, хто опинився в складній ситуації.  

 

Команда організації "Дипломати" разом з партнерами БО "БФ "КОДАЙТІ4ЛАЙФ ЮКРЕЙН" м. Харків

З’явились проекти: 

–  “Гуманітарна допомога жителям Харкова” (зібрано 500 000 грн). Підтримка харків’ян стала вже традицією для нашої команди – ми активно співпрацюємо з місцевими партнерськими організаціями Street Culture, CodeIT4Life та іншими. Активно допомагали харків’янам, які тривалий час перебували в укритті Харківського авіаційного університету («ХАІ»), ховаючись від систематичних ракетних атак. Наша підтримка дісталась багатьох містечок та сіл Харківщини: жителі Дергачів, Великої Шпаклівки, Куп’янську, Комарівки, Борової, Ківшарівки та Ізюму відчули, що вони не самі. Найвища оцінка нашої роботи для нас це передана допомога та позитивні відгуки від організацій, які передають за призначенням зібрану нами гуманітарну допомогу:  

“Низький уклін вам за те, що допомагаєте рятувати людські життя” - команда Street Culture; 

“Дякуємо за допомогу цивільному населенню Харківського регіону, ваша допомога дуже цінна!” - команда CodeIT4Life.

Передача допомоги для Львівської обласної лікарні 

Серед інших ініційованих нами проектів:  

–  “Збір коштів на товари медичного призначення” (зібрано 474 900 грн); 

“Гуманітарна допомога тваринам” (зібрано 100 000 грн для пухнастих друзів); 

“Зігріймо українців разом!” (зібрано 206 588 грн на закупівлю буржуйок та ковдр для жителів Харківської області).  

“Гуманітарна допомога потребуючим”  (зібрано 709 355 грн на потреби людей по всій Україні).  

“Ми орієнтувались на виклики часу, відкривали той чи інший збір з огляду на запити громадян. Щодня ми отримуємо подяки від людей з найвіддаленіших куточків України, для яких підтримка у складний час надзвичайно цінна. Це дуже сильно мотивує працювати більше і рухатись далі!” – говорить Олексій Гоянюк, співзасновник організації “Дипломати”. 

Передача гуманітраної допомоги для жителів Запорізької області 

Згодом ми структурували наші проекти в напрямки, які на сьогодні є основними:

"Ти не один"  – це адресна гуманітарна допомога внутрішньо переміщеним особам, що опинились в складній життєвій ситуації. За час реалізації проекту команді вдалось допомогти на суму 872 579 грн та відправити понад 45 000 кг допомоги. Завдяки цьому проекту можна дуже швидко реагувати на запити людей та завдяки “Новій пошті” відправляти для них допомогу у будь-які куточки України.

Історія Антоніни, яка залишились сам на сам із викликами долі – це один з тисяч прикладів того, як вчасна підтримка може виручити не лише конкретну людину, а і цілу родину. Порятунок людських надій – це підтвердження того, що волонтерство є надпотужною ланкою в ланцюзі передачі гуманітарної підтримки населенню.  

 

“Дякувати Богу, що є волонтери! Я відчуваю, що я не одна і це дуже підтримує”; 

“Ваша допомога - неначе скарб! Ви робите величезний внесок в підтримку українців!” 

Антоніна Омельченко

“Сьогодні велика частина людей опинилась в складних умовах, їм потрібна допомога тут і зараз. В рамках проекту “Ти не один” 24/7 відкрито великий збір, який дозволяє поповнювати запаси коштів та необхідних речей. Кожен запит обробляється швидко і з цих резервів формується та відправляється необхідна допомога ” – говорить координатор проекту Наталя Волошко.  

"Ти маєш жити" – це проект, в рамках якого надається підтримка українським лікарням. За час існування ініціативи ми здійснили закупівлю медичного обладнання, медикаментів та всього необхідного для Вовчанської центральної районної лікарні, Дергачівської центральної лікарні, Херсонської  клінічної лікарні ім. А. і О. Тропініних, Львівського обласного перинатального центру, Херсонської обласної клінічної лікарні та допомогли ще 10-м лікарням в різних куточках України на загальну суму понад 1 330 000 грн та надали понад 500 кг товарів медичного призначення.  

Передача допомоги до  НКП "Вовчанська ЦРЛ" в рамках проєкту "Ти маєш жити"

Щирі та теплі слова подяки нам висловлюють медики, які щодня стикаються з ризиком, рятуючи людські життя: 

“Дипломати” доставили нам генератор – це надзвичайно важливо, адже ризик відключення електроенергії є постійно. Окрім цього необхідні витратні матеріали, запаси яких дуже швидко закінчуються”, – говорить лікар Херсонської обласної клінічної лікарні.  

“Дякуюмо “Дипломатам” за наркозно-дихальний апарат, повітряний компресор та кисневий концентратор. Для медзакладу, який працює у зоні постійного ризику, ця техніка надзвичайно цінна”, – говорить в.о.заступника директора Вовчанської лікарні Олександр Шиш.  

Команда організації "Дипломати" разом з вихованцями центру MRIYA.ТИ під час проведення "Благодійного сніданку"

"Ти теж моя дитина" – ініціатива, яка направлена на підтримку дітей, позбавлених батьківського піклування. В рамках проекту зібрано близько 565 000 грн, що дозволило допомогти дитячим будинкам "Ромашка" та "Дитячі стежинки", провести ряд подій для малечі з Маріуполя та Благодійний сніданок для дітей, позбавлених батьківської опіки. 

Кожен проведений нами захід – це море подяк від дітей та вихователів, а ще багато любові, міцних обіймів та відчуття віри, що спільними зусиллями ми здатні дати дітям максимум тепла та любові.  

“Увага для дітей надзвичайно важлива. Вони не розуміють причин, через які недоотримують піклування та любов, на яку заслуговують, але ми можемо це змінити. Тому кожна наша поїздка – це внесок в подальше  становлення їх, як особистостей,” – говорить координатор проекту Міли Ярошевич.  

В рамках проекту "Хто, якщо не ти" завжди можна підтримати волонтерську діяльність. Завдяки цим зборам коштів можна здійснювати волонтерську роботу, закупляти паливо, пакувальні матеріали, ремонтувати авто, тощо.  

Наша команда щиро дякує всім небайдужим людям, які в соціальних мережах залишають надихаючі коментарі та підтримують нашу благородну справу: 

“Ви люди з великим серцем і робите неймовірно важливу справу”; 

“Нехай у кожного з нас завжди будуть сили та ресурси щодня допомагати потроху”.

Прості щирі слова нас мотивують та завдяки ним ми ще більше розкриваємо свої крила. Спільними зусиллями, донатами, професійною консультацією, фотозйомкою, перевезеннями, координацією, ми наближаємо нашу країну до кращого, стабільного та сильного майбутнього.  

Кожен може підтримати нашу організацію наскільки це можливо! 

Організація “Дипломати” проводить регулярні збори коштів у рамках проектів, спрямованих на підтримку українців, які залишились в складних життєвих обставинах, переселенців, дітей, також підтримуємо лікарні у прифронтових зонах.     

Допомагати – це просто.  Підтримувати людей та країну разом з нами може кожен. 

 

 

 

 

Допомогти волонтерам: