Допомога ВПО

Гуманітарні вантажі і гітара. Як ми допомагали переселенцям з Харкова у Львові

Відомі активісти команди Street Culture з Харкова ще рік назад активно розвивали вуличну культуру в українських містах-мільйонниках. Тепер до їх основної роботи додався важливий напрямок – турбота про переселенців. 

Розповідаємо про нашу спільну допомогу ВПО з Харкова та інших східних регіонів у Львові.

Родина переселенців з міста Харків 

Команда молодих активістів з Харкова Street Culture & Urban Reform разом з партнерами облаштувала у Львові табір для переселенців зі сходу.  Маючи досвід створення дитячих таборів, харківська команда створила дещо схоже, але не лише для дітей, а й для дорослих. Так і з’явився центр для переселенців зі сходу у Львові, більш відомийяк Urban Camp.

Власне, наша волонтерська колаборація зі Street Culture розпочалась влітку. Ми забезпечували харків’ян та маріупольців їжею, необхідними речами, ліками, а одній дівчині навіть дістали гітару за персональним замовленням. Щастю дівчини не було меж! 

Щаслива переселенка з Маріуполя та її нова гітара 

Волонтери втілили в життя унікальний задум: облаштували у Львові ціле ком’юніті, де переселенці могли дивитись кіно, спілкуватись ввечері на відкритому майданчику, затишно підсвіченому гірляндами, займатись творчістю. 

Підтримати харків’ян нам допомогли БФ “Єдність світу” @ednist_svitu, ТМ “Nestle Україна” та магазин музичних інструментів “Трембіта та орфей”. Загальна сума допомоги вимушеним переселенцям склала понад 50 000 грн.   

Зараз об’єми гуманітарної допомоги, яка надходить в країну, зменшились, тож, маємо об’єднувати зусилля, аби допомога надходила постійно.  

Для підтримки українців ми проводимо регулярні збори коштів та речей у рамках проекту “Ти не один”  - так, допомогти і зробити свій вклад у перемогу може кожен бажаючий. Продовжуємо далі забезпечувати наш гуманітарний фронт! 

Допомогти волонтерам: