допомога жителям

Допомагаємо всім: Як підтримка героїчних харків’ян стала для нас традицією

Вже понад рік жителі Харкова та області несуть звання справжніх героїв. На їх долю випала нелегка місія – жити біля східних кордонів, тому їх підтримка є нашим обов’язком. 

Все почалось у Львові  

Гуманітарна місія нашої команди з підтримки харків’ян розпочалась у липні 2022 року у Львові. Ми допомагали центру переселенців, організованому спільнотою урбаністів Street Culture streetculture_net для харків’ян та маріупольців. Продукти, речі, дитячі іграшки привозили регулярно, але траплялись і спеціальні замовлення – так, 19-річній  дівчині з Маріуполя, яка втратила свій дім, подарували гітару, про яку вона давно мріяла. Радощам дівчини не було меж, тож, вона навіть почала вчити грати на інструменті дітлахів.  

Переселенка з Маріуполя та її нова гітара 

Допомогу для вимушених переселенців ми зібрали завдяки партнерам: Благодійному фонду “Єдність світу” @ednist_svitu, торговій марці "Nestle Україна"та  магазину музичних інструментів "Трембіта та Орфей". Загальна сума допомоги вимушеним переселенцям склала понад 50 000 грн.  

Допомога «ХАІ» 

Ми разом з партнерами з ГО "Центр вуличних культур" м. Харків та  ректором  «ХАІ» Миколою Васильовичем Нечипоруком 

Від початку активних бойових дій у стінах Харківського авіаційного університету («ХАІ») тимчасовий притулок знайшли собі кілька тисяч людей. Станом на літо 2022 там ще жило чимало харків’ян, які майже не виходили з підвалів через сильну психологічну травму, отриману внаслідок потужних вибухів.

Бомбосховище Харківського авіаційного інституту  

Тож, наша команда зібрала все необхідне і відправилась в Харків. Спершу ми познайомились з ректором «ХАІ» – Миколою Васильовичем Нечипоруком, який з 24 лютого знаходився на роботі 24/7,  як і більшість співробітників. Розмова була дуже змістовна: ми говорили про Харків, його мешканців, потреби людей, які живуть в підвалах вузу та про життя. Спільно з партнерами з ГО «Центр вуличних культур» передали допомогу на загальну суму 10 000 грн.  

Підтримка Харківщини 

Далеко не завжди ми мали можливість часто їздити у Харків та область, але неодноразово передавали гуманітарні вантажі партнерам – БО "БФ "КОДАЙТІ4ЛАЙФ ЮКРЕЙН", який активно допомагає Харкову та регіону. Усі наші сили були направлені на збір та доставку продуктів, речей, ліків та іншу підтримку. Для цієї організації ми зібрали допомогу на суму понад 360 000 грн. Також передали ГО «Центр вуличних культур» гуманітарний вантаж загальним об’ємом понад 17 000 кг. 

Партнери БО "БФ "КОДАЙТІ4ЛАЙФ ЮКРЕЙН" м. Харків 

Підтримка зі Львова дісталась до багатьох містечок та сіл Харківщини: жителі Дергачів, Великої Шпаклівки, Куп’янську, Комарівки, Борової, Ківшарівки та Ізюму відчули, що вони не самі, що про них турбуються. 

Мешканці Харківщини отримують гуманітарну підтримку  

Дарували тепло і не лише 

Восени 2022 р. ми мали декілька поїздок у Харків та область. У рамках проекту “Зігріймо українців разом” ми забезпечили жителів Вовчанська буржуйками на суму 64 000 грн, також передали пледи.  

Жителі міста Вовчанськ разом з нашою командою

В рамках проекту «Гуманітарна допомога переселенцям» доправили в Харків понад 150 продуктових наборів для малозабезпечених.

Не забули і про людей з обмеженим можливостями: завдяки ініціативі «Збір коштів на товари медичного призначення» інваліди отримали 10 візочків  і пледи.

Допомога дісталась і до мешканців смт Кившарівка – загальна вартість гуманітарного вантажу для них склала понад 150 000 грн.  

Жителі смт Кившарівка

Отже, за понад півроку, які ми активно підтримуємо харків’ян, нам вдалось зібрати для них гуманітарний вантаж на понад 600 тис. грн., що є дуже хорошим показником.

Волонтерська справа для нас стала стилем життя – ніхто з нас не уявляє і дня без турботи про людей. Ми – велика родина, яка міцно обороняє гуманітарний фронт і множить непереможну силу підтримки та добра! 

Допомогти волонтерам: