День героїв – символ незборимої нації та величі духу українського народу

23 травня, в Україні відзначається День героїв.

В цей день вшановують усіх борців за свободу та незалежність нашої країни: лицарів Київської Русі, козаків часів Гетьманщини, Січових стрільців, воїнів армій УНР та УПА, а також воїнів російсько-української війни.

Свято було засноване у 1941 році членами Організації українських націоналістів. 23 травня – це день загибелі одного з керівників ОУН Євгена Коновальця, який був одним із головних ідеологів українського повстанського руху.  

 

В цей день команда організації "Дипломати" долучилась до вшанування пам'яті та відвідала поля почесних поховань для покладання квітів героям, які віддали свої життя за вільну, незалежну Україну.   


“Не можна вибороти майбутнє, якщо не пам'ятати минулого. Пам’ять про героїчні вчинки наших пращурів формує українську ідентичність, нагадує нам про міць нашого характеру. Саме тому наша команда шанує пам'ять героїв, які протягом століть виборювали нашу незалежність” - говорить засновник організації “Дипломати” Олексій Гоянюк.  

Організація “Дипломати” з 2020 року йде шляхом громадських та соціальних змін, формує та підтримує міжнародний авторитет України як держави з унікальною культурною та історичною спадщиною.

З 24 лютого 2022 року «Дипломати» активно розвивають волонтерське крило завдяки проектам, направленим на підтримку внутрішньо переміщених осіб, незахищених верств населення, допомагають лікарням по всій Україні з медичним обладнанням та медикаментами, підтримують дітей, які залишились без батьківського піклування.  

На нашому сайті 24/7 проводиться збір коштів у рамках проектів, спрямованих на підтримку українців. Закликаємо долучатись усіх небайдужих та будувати країну свого майбутнього разом!

Допомогти волонтерам: